COM Concerten

 
geschiedenisGeschiedenis.html
100 jaar100_jaar.html
contactContact.html
de eeuwDe_Eeuw_Klinkt_Nu.html
videohttp://www.wuweiuniversum.nl/Wu_Wei_Universum/Welkom.html
startStart.html


Dit seizoen speelt Stichting COM twee vaste producties: een concert met modern en verrassend vormgegeven Groninger Aardbevings Muziek (waarover hieronder meer) en het film-concert “Bezette Stad”op gedichten van Paul van Ostaijen.


De indringende filmbeelden van “Bezette Stad”, waarin naast andere beelden uit de Eerste Wereldoorlog ook de vluchtelingen-stroom van toen wordt getoond, geven een verrassende kijk op de problemen waarmee we nu moeten leven.


Hieronder een filmverslag (25 min.) van de première tijdens het PNEM Sound Art Festival op het terrein van voormalig Vluchtoord Uden.


 

De COM stimuleert en produceert allerlei soorten muziek, zolang deze muziek maar vernieuwend is. Daardoor representeren wij een breed scala: van hedendaags en electronisch tot Vlaamse en Groningse poëzie, van individuele performances tot complete ensembles en van eenvoudige huiskamer-concerten tot multi-media spektakels.

Veel muziek werd naar buiten gebracht via cd’s, als filmscore of via de media. Hieronder een paar voorbeelden van eerdere COM-concerten.

Concert Op Maat

De COM heeft een ruime ervaring met het opzetten van thematische concerten: happenings vanuit een bepaalde invalshoek. Zo mochten we bijvoorbeeld voor het afscheid van de gulden en de komst van de euro een ritueel concert organiseren voor het Rijksmuseum het Koninklijk Penningkabinet.

Andere gelegenheden waren openingen van tentoonstellingen, onthullingen van kunstwerken, het akoestisch beleven van gebouwen, of speciale concerten met film en muziek op festivals zoals Art Carnivale, Magical Dustmen en PNEM Sound Art.

Berucht zijn onze OZ’s geworden: zondagsconcerten in het Amsterdamse Fijnhouttheater onder de noemer “Overbodige Zondagmiddag”. 
Tijdens de 15 OZ’s werden door 26 componisten en 58 medewerkers maar liefst 162 wereld-premières ten gehore gebracht. Hierover meer op de pagina COM & Muziek.
Mooi waren ook de concerten bij de Oost-Groninger Wereldmuziek en de radio-uitzendingen van Nul Kelvin... zo kunnen we nog wel even doorgaan. Interessanter is, dat het mogelijk is om zelf een Com-concert-op-maat te boeken! Kortom: bel ons voor een huiskamer-concert, voor een festival of voor waar u maar ook iets werkelijk origineels wilt hebben! 

Stichting Componisten van Oorspronkelijke Muziek, tel. 0598 446341

Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden !!!http://oostgroningerwereldmuziek.nl/Oost-Groninger_Wereldmuziek/Start.htmlhttp://oostgroningerwereldmuziek.nl/Oost-Groninger_Wereldmuziek/Start.htmlhttp://www.nulkelvin.nlshapeimage_10_link_0shapeimage_10_link_1shapeimage_10_link_2

“Bezette Stad” wordt uitgevoerd door Bianca Holst (zang, Animoog) en met voordracht en Ultrakorg en bestaat naast de cyclus Bezette Stad uit een aantal losse instrumentale en vocale stukken, zodat de duur van het concert in onderling overleg is te bepalen. Wij komen hierin, en met betrekking tot andere zaken graag aan uw wensen tegemoet.

Voor informatie over het boekings-tarief kunt u geheel vrijblijvend met ons bellen via het COM-kantoor: 0598 446341.

Een ander COM-project is Groninger Aardbevings Muziek, waarin via poëzie en muziek zowel de schoonheid van Groningen als de gevolgen van de ongeremde aardgaswinning getoond worden. Hieronder een filmpje ter introductie. Ook dit programma bestaat uit losse delen, zodat de lengte in onderling overleg bepaald kan worden. Bel gerust!Bianca Holst in project Boer Zegt, Finsterwolde, 30 maart - 9 april (8 voorstellingen)

http://buog.nl/project/boer-zegt


Hero Wouters in Modulab Eindhoven, 4 mei 2017

http://www.modulabeindhoven.org/